Nowe otwarcie Piekarni przy rynku w Bieruniu!

Na początku lat dwudziestych ubiegłego stulecia w samym centrum Bierunia Starego uruchomiono produkcję w piekarni, która od 2002 roku pod nazwą Piekarnia „Chrobok-Klimczok”Piekarnia „Chrobok-Klimczok” znajduje się w rękach wspólników: Stanisława Klimczoka, Jolanty Chrobok oraz Justyny Dróżdż.

– Główną działalnością piekarni są wyroby piekarniczo–ciastkarskie oraz ich sprzedaż. Opieramy się na produkcji pieczywa tradycyjnego i wypiekach prozdrowotnych – mówi Jolanta Chrobok, współwłaścicielka zakładu.

– W asortymencie znajduje się pieczywo z mąki orkiszowej, jaglanej, kukurydzianej, owsianej oraz mąk o przemiale gruboziarnistym z dodatkiem nasion oleistych jak również przypraw i dodatków takich jak szpinak, cebula, papryka, pomidor, pieprz cayenne – dodaje Stanisław Klimczok, współwłaściciel, mistrz w zawodzie Piekarz.

Priorytetem piekarni jest produkcja chleba żytniego razowego na naturalnym zakwasie, bez dodatku drożdży.


Wytwarzamy również pełną gamę wypieków ciastkarskich takich, jak wyroby z ciasta drożdżowego, francuskiego i kruchego. Oferujemy również tradycyjne kołocze drożdżowe z różnymi nadzieniami – dodaje pan Stanisław. – Udostępniamy także nasz zakład dla uczniów szkół podstawowych i okolicznych przedszkoli w celu poznania zawodu piekarza.

– Na przełomie 15 lat działalności zakładu wykształciliśmy ponad 35 osób w zawodzie piekarz i sprzedawca – Justyna Dróżdż, współwłaścicielka. – Pan Stanisław Klimczok posiada dyplom mistrzowski w zawodzie Piekarz oraz Cukiernik, jest członkiem komisji egzaminacyjne w Izbie Rzemieślniczej Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach oraz członkiem Zarządu Cechu Rzemiosł i Przedsiębiorczości w Tychach.
Poza tym pan Stanisław jest rzeczoznawcą z ramienia Izby Rzemieślniczej w zawodzie piekarz – kontynuuje pani Justyna.
Właściciele zakładu biorą czynny udział w szkoleniach mających na celu pogłębienie wiedzy zawodowej oraz w wdrażaniu nowych trendów żywieniowych.

Piekarnia „Chrobok-Klimczok” zawsze zabiega o gusta klienta dbając o jakość i innowacyjność produktów piekarniczo-ciastkarskich.
Artykuł promocyjny

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *